Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
sól 1 łyżka
cebula 1 szt
Sól-zalewa 1 łyżka
cukier -zalewa 1 łyżka
ziele angielskie 4 szt na słoik
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt na słoik
cebula biała 2 plasterki na słoik
woda 1 (zalewa)
ocet 10 % 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Oczyszczone grzyby ugotować w wodzie z całą cebulą i łyżką soli(około 15 min).Napełnić słoiki dodać przyprawy,składniki zalewy połączyć i zalać zalewą grzybki w słoiku..Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.01.2014 08:20
bardzo lubię
Krystyna32 10.05.2012 15:15
pycha
matii6 17.04.2011 20:22
delikateski
oliwkowa
oliwkowa 13.04.2011 19:09
Super przepis
matii6 25.09.2010 20:04
lubię grzybki marynowane ,prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak