Sposób przygotowania

Kotlety lekko stłuc tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć , skropić lekko octem balsamicznym , posmarować miodem i zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące Na patelni rozgrzać olej ze smalcem i obsmażyć na nim schab na rumiano z obu stron .Podlać 1/4 szklanki wody. Przykryć i dusić na małym gazie. Gdy schab jest już miękki dodać pokruszoną kostkę mięsna ( do smaku – dodawać po kawałku ) przekrojone na połówki winogrona i ogrzewać przez 5 minut. Doprawić sos do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe połączenie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    A to ciekawe, jeszcze nigdy nie dodawałam winogron do mięs.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !