Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie koperkowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki masła,1 łyżka mąki,½ szklanki słodkiej śmietanki,2 łyżki pokrojonego koperku,1 litr wody
cebula 1 szt.
pierś z kurczaka 2 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 1/8 szt.
por 1/2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie koperkowym :

Oczyścić warzywa .Włożyć do garnka razem z mięsem , zielem angielskim i liściem laurowym i zalać wodą .Dodać odrobinę przyprawy do zup .Gotować pod przykryciem , na małym gazie do miękkości mięsa .Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. W małym rondelku rozpuścić masło. Wsypać mąkę .Wymieszać .Powoli dolewać śmietankę i wywar .Dodać koper .Włożyć mięso .Chwilę dusić .
Na pozostałym wywarze można zrobić zupę .
Można też zrobić na tym wywarze kuskus lub ryż do kurczaka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 08.04.2011 18:46
świetny przepis, kurczaka przyrządzam w bardzo podobny sposób
iwona332 25.01.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak