Sposób przygotowania

Oczyścić warzywa .Włożyć do garnka razem z mięsem , zielem angielskim i liściem laurowym i zalać wodą .Dodać odrobinę przyprawy do zup .Gotować pod przykryciem , na małym gazie do miękkości mięsa .Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. W małym rondelku rozpuścić masło. Wsypać mąkę .Wymieszać .Powoli dolewać śmietankę i wywar .Dodać koper .Włożyć mięso .Chwilę dusić .
Na pozostałym wywarze można zrobić zupę .
Można też zrobić na tym wywarze kuskus lub ryż do kurczaka .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis, kurczaka przyrządzam w bardzo podobny sposób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !