Sposób przygotowania

Oczyścić warzywa .Włożyć do garnka razem z mięsem , zielem angielskim i liściem laurowym i zalać wodą .Dodać odrobinę przyprawy do zup ( Bulionetkę ) .Gotować pod przykryciem , na małym gazie do miękkości mięsa .Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. W małym rondelku rozpuścić masło, wrzucić koper i chwilę smażyć . Wsypać mąkę .Wymieszać .Powoli dolewać śmietankę , syrop z brzoskwiń i ½ szklanki wywaru .Włożyć mięso .Chwilę dusić .

Podawać mięso przekrojone na plastry wtykając pomiędzy nie pokrojone 2 połówki brzoskwini. Obok wylewać sos posypany z wierzchu pokrojoną w drobną kostkę trzecią połówką brzoskwini .
Na pozostałym wywarze można zrobić zupę .
Można też zrobić na tym wywarze kuskus lub ryż do kurczaka .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super wygląda!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wygląda zachęcająco:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !