Sposób przygotowania

Bardzo lubię Boeuf Stroganow . Z powodów oczywistych polędwica nie zawsze jest w zasięgu moich możliwości. Zrobiłam w ten sposób pierś z kurczaka .Wyszło coś pysznego
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę .Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim na rumiano mięso. Przełożyć do rondelka .Na pozostały na patelni tłuszcz włożyć pokrojone w plasterki pieczarki , cebulę w piórkach i masło. Smażyć do zarumienienia. Dodać do kurczaka . Wlać bulion .Dusić 20 minut .Doprawić przecierem pomidorowym , solą , pieprzem .Wlać śmietankę .Zagęścić mąką . Podawać posypany natką pietruszki

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !