Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka z kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 4
cebula biała 2
smalec 3lyz
czosnek
kilka ziaren pieprzu
ziela angielskiego Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: golonka z kapusta

Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, opłukać ją na sicie zimną wodą i odcisnąć. Umyte i opalone (chyba że ktoś lubi skórę z włosami) golonki włożyć do osolonego wrzątku z warzywami, gotować 1 godzinę. W żeliwnym garnku rozgrzać smalec, podsmażyć cebule pokrojone w kostkę, dodać kapustę z przyprawami. Golonki dodać do kapusty i zalać 2 szkl. wywaru, w którym się gotowały. Gotować pod przykrywką na wolnym ogniu ok. 2 godzin.
Podawać z piwem, wiejskim chlebem, grochem, musztardą, chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak