Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 14 dag
jajko 5 szt.
mleko 3,2% 0,5 ml
cukier na krem 12 dag
budynie waniliowe 2 szt.
masło 10 dag
masa marcepanowa 30 dag
cukier 14 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zebra czekoladowa

Jaja ubij z cukrem na krem, wymieszaj z mąką i stopioną czekoladą. Ciasto rozsmaruj w blaszce wyłożonej pergaminem, piecz ok. 10 minut w temp. 200. Ostudź, pokrój na 3 równe placki. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń, następnie ostudź go. następnie ubijaj, dokładając po łyżce masła. Kremem przełóż ciasto. Pokrój na porcję. Każda udekoruj płatkiem zrobionym z masy marcepanowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 04.10.2011 21:05
super
daria899 04.08.2011 15:43
pyszna
Angelika10 10.05.2011 23:27
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak