Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda gazowana 1,5 l
cytryna 4 szt
cukier brązowy 1 szklanka
imbir szczypta
Liście mięty kilka
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada

Odmierzamy pol litra wody, gotujemy ją, a następnie rozpuszczamy w niej cukier. Schładzamy i dodajemy do reszty wody. Z 3 cytryn wyciskamy sok, a z jednej z nich ocieramy skórkę i dodajemy do wody. Dodać do smaku płaską łyżeczkę mielonego imbiru (opcjonalnie). Całość wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem dodać ostatnią cytrynę pokrojoną w plasterki, liście mięty i kostki lodu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak