Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cafe borgatta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

espresso 40 ml
mleko 50 ml
kakao w proszku 1 łyżeczka
cukier 1 łyzeczka
bita śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cafe borgatta

1.

Ucieramy skórkę pomarańczową.
2.

Podgrzewamy mleko w rondlu do temperatury ok. 60ºC.
3.

Wsypujemy kakao i cukier, miksujemy.
4.

Dodajemy espresso, mieszamy.
5.

Wlewamy kawę do filiżanki, nakładamy na wierzch bitą śmietanę i posypujemy tartą skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 10.10.2011 19:37
super
Krzysztof42 31.12.2010 17:39
za kawą nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak