Sposób przygotowania

Umyty i pozbawiony ogonków szczaw rozkładamy na półmisku i solimy do smaku. Na wierzchu ukladamy na przemian ćwiartki jajek i pokrojone na podobne kawałki pomidory i ogórki. Polewamy sosem winegret zrobionym z łyżki soku z cytryny, posiekanej cebulki, łyżki wody i dwóch łyżek oliwy. Na koniec solimy, posypujemy pieprzem i szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajna propozycja ;)
  • 6
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    szkoda że nie ma już szczawiu! zrobię za rok!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    fajne połączenie :) głosik
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    jeszcze takiej nie próbowałam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    nigdy nie myślałam o sałatce ze szczawiu, jak szczaw - to szczawiowa. Ładne zdjęcie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wygląda bardzo apetycznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna, kolorowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis, wypróbuję wiosną :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    za sprawą tego przepisu w tym roku również spróbuję zrobić sałatkę na świeżym szczawiu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !