Sposób przygotowania

1.

Opłukane kości zalewamy wodą i gotujemy przez kilkanaście minut.
2.

Dodajemy oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz liść laurowy, gotujemy wywar.
3.

Gotowy wywar przecedzamy.
4.

Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki.
5.

Do wywaru dodajemy tarty chrzan, roztarty z solą czosnek, pokrojoną wędzonkę oraz jaja.
6.

Zupę zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.
7.

Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    takiego barszczu jeszcze nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    nie znałam takiego sposobu
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    nie znałam takiego sposobu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !