Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. w misce wymieszaj mąkę z solą, wlej rozpuszczone drożdże, zamieszaj. do miski wlej 2 łyżki oleju. wlewając do ciasta ciepłą wodę (zacznij od połowy szklanki), ugniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. jak będzie za gęste, dodaj jeszcze wody. przykryj ciasto w miseczce ściereczką i postaw w ciepłe miejsce na pół godziny. z ciasta uformuj placek. ciasto wyłożone na blasze wysmarowanej olejem i wyłożonej dodatkami należy zapiekać 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Spróbuj podobne na piwie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    supe
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak nie zawodne to muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Mam swój ulubiony przepis i z niego zawsze robię ,ale spróbuję też z tego bo wydaje się fajne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !