Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po staropolsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kura nie kurczak 1 sztuka
sól 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżki
cebula biała 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
por 1/2 sztuki
natka z pietruszki 1/2 pęczka
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po staropolsku

Wlewamy wodę do dużego garnka i gotujemy w nim kurę z samą solą. Gotujemy jakieś 2 godziny aż trochę zmięknie.

Można potem zebrać nadmiar tłuszczu z góry.

Dodajemy obrane warzywa i grzyby oraz pora.

Cebulę opalamy 5 minut nas palnikiem ąż będzie całkiem czarna.

Potem dodajemy do rosołu z pieprzem i natka z pietruszki i gotujemy jeszcze 5 minut.

Podajemy z makaronem rosołowym ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 09.10.2011 17:38
rosół dobry na niedzielny obiad
Olaa 11.09.2011 21:29
pyszny
Magdalena80 08.06.2011 23:09
pychotka
PaniMISIOWA 03.06.2011 07:57
super zupka
eduszo
eduszo 03.02.2011 13:36
Fajny,smak grzybowy.
stokrotka 08.12.2010 17:38
ROSÓŁ TO JEST TO!
Izabela/bella81 19.11.2010 20:59
lubię:)
Ewa109 05.10.2010 07:13
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak