Sposób przygotowania

Groch namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować i zostawić w tej wodzie pod przykryciem.Zagotować 2 litry wody. Wkroić boczek. obrane jarzyny dodać Kucharka i gotować 10 minut,. Wsypać makaron . Przez sito przetrzeć groch dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Posypać zieleniną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    co to za groch omielany bo nie słyszałam o takim
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    groch omielany, to żółty, kulisty groch omielony z łupki.Jak go namoczysz i pogotujesz, to cały możesz dodać nawet nie przecierając, bo nie ma łupiny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    palce lizać!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !