Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z pęczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 2
marchewka 3-4
por
bulion 1 litr
pęczak 1 szklanka
koperek
olej
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z pęczakiem

Zagotować szklankę osolonej wody następnie wrzucić pęczak i doprowadzić ponownie do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować ok. 20 minut. marchewkę, pietruszkę i pora pokroić w kosteczkę. W rondlu podsmażyć warzywa i zalać je bulionem. Gotować ok.20 minut. dodać pęczak i pogotować jeszcze ok. 5 minut. przed podaniem ozdobić koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 26.09.2010 11:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak