Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka \"zimne nóżki\"

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt.
marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka \"zimne nóżki\"

Golonkę opłukać. Włożyć do garnka i zagotować. Wylać wodę a golonkę opłukać . Zalać ponownie wodą, dodać obrane jarzyny i przyprawy. Gotować do miękkości. Wyjąć mięso na sito. Jarzyny pokroić i dodać je do rosołu, wrzucić tam mięso obrane i pokrojone. Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku. Jajko obrać i pokroić w plasterki. Włożyć do miseczek i zalać galaretką mięsno-warzywną. Dać do lodówki, żeby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.04.2013 16:06
wspaniałe!!!!!!!
Andzia1977
Andzia1977 19.05.2012 19:35
lubię takie "nóżki"
kitka 22.03.2011 18:55
muszę spróbować;]
anja3107 27.02.2011 20:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak