Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z kiwi, pekinka i kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
małe czerwone cebule 2
pół puszki kukurydzy 120 g
sos: sok z polowy cytryny (ok 5 lyzek), 3 lyzki oliwy z oliwek, plaska lyzka musztardy, odrobina curry, odrobina cukru.
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z kiwi, pekinka i kurczakiem

Piers z kurczaka pokroic w drobna kosteczke, przyprawic i odstawic na okolo godzine do lodówki. Na patelni rozgrzac 2-3 lyzki oliwy i usmazyc filety, po czym odcedzic z tluszczu i ostudzic. Warzywa i kiwi obrac i umyc, osuszyc, kukurydze odsaczyc. Wszystkie warzywa kroimy bardzo drobniutko, kapuste siekamy. Kiwi kroimy w cienkie paseczki. Do szklanki wlewamy 3 lyzki oliwy, dodajemy musztarde, odrobine cukru i curry, sok z cytryny, polewamy salatke. Mieszamy wszystkie skladniki i doprawiamy do smaku. Do sosu mozna dodac przecisniety przez praske zabek czosnku, lub natke pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.12.2011 08:56
smacznie i kolorowo
buksiak12 25.09.2010 14:25
ciekawe
justyna111 25.09.2010 14:08
super
iwa643 25.09.2010 13:50
super ,pycha
marzencia2007 25.09.2010 12:15
nie jadłam jeszcze sałatki z kiwi ;)
Lidia11 25.09.2010 10:02
fajne połączenie musze wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak