Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z garnka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 2kg
sos barbecue
miód pitny 1/2 szkl
czosnek 6 zabkow
Pieprz czarny mielony Prymat 2łyzeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2
chill i1lyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2lyzeczki
koncentrat pomidorowy 1 maly
rosół szklanka
sos worcester 4lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z garnka

W dużym garnku gotować miód z czosnkiem, cebulą i przyprawami przez ok. pół godziny. Dodać pomidory, koncentrat, ocet, rosół, sos worcestershire. Zagotować. Powstanie rzadki sos. Do gotującego sosu dodać wieprzowinę i gotować ok. półtorej godziny na wolnym ogniu. Wyjąć mięso, sos zmiksować i gotować odkryty, aż zgęstnieje. Mięso ułożyć na niezbyt rozgrzanym grillu. Piec powoli, aż się ładnie zrumieni. W trakcie pieczenia smarować mięso sosem. Ponieważ w sosie jest miód, uważać, żeby nie przypalić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak