Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapusta ze smietana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
śmietana 12% 500ml
musztarda 1lyz
mąka 1lyz
masło 2lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapusta ze smietana

Kapustę oczyścić, pokroić, posypać solą, żeby zmiękła. Na patelnię wrzucić masło, potem kapustę, chwilę gotować. Następnie podlać wodą, dać łyżkę musztardy, doprawić i dusić, aż zmięknie (około 5-7 minut).
Z pozostałego masła i mąki przyrządzić jasną zasmażkę, dodać do kapusty. Zalać śmietaną. Dusić jeszcze przez około 10 minut, gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak