Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa zupa z parmezanem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak
rosół
pieczwo
parmezan
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jajko 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa zupa z parmezanem

Szpinak umyć i odparować bez dodawania wody, aby listki zmiękły. Następnie odcisnąć posiekać, dodać łyżkę masła i podgrzać. Posolić. Przygotowany szpinak wymieszać z jajkami, parmezanem i szczypta gałki muszkatołowej. Rosół podgrzać dodać masę szpinakową, przykryć garnek. Odstawić na kilka min aby zupa zgęstniała. Przygotować grzanki. Zupę podawać z grzankami i posypaną parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.09.2010 18:16
pycha
aginaa 28.09.2010 18:16
pycha
aginaa 28.09.2010 18:16
pycha
aginaa 28.09.2010 18:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak