Sposób przygotowania

Składniki na ciasto ugniatamy ze sobą. (ilość
wody dolewamy stopniowo tak żeby ugniotło się ciasto).

Farsz: Mięso, wraz z posiekaną cebulą i przyprawami
smażymy na patelni. Przekładamy do rozdrabniacza
dodajemy, namoczone i osuszone grzyby,
czosnek. Wszystko rozdrabniamy na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku według uznania.
Z ciasta wycinamy szklanką kółka. Napełniamy
masą mięsną i robimy pieróg, końce zlepiamy za pomocą
widelca. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie do momentu
wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie domowe pierogi.Pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze są dobre,m a takiego połączenia do pierogów jeszcze nie stosowałam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mój przysmak
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ja jednak wolę nie mieszać smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !