Sposób przygotowania

Arbuza umyć.Odkroić czubek owocu ( ok.1/3),za pomocą specjalnej stalowej łyżki
wykroić kulki z miąższu w obu częściach.Usunąć starannie pestki,kulki miąższu
umieścić w dużej misce.Sok wyplywający z arbuza podczas wykrawania kulek
wymieszać dokładnie z miodem.
Ananasa pokroić ostrym nożem na ćwiartki,usunąć twardy środek.Wykroić miąższ,
pokroić go na małe kawałki.Owoce kiwi cienko obrać ze skórki,pokroić w plasterki.
Kawałki ananasa i plasterki kiwi połączyć z kulkami arbuza,polać sosem miodowym.
Owoce umieścić w wydrążonej większej części arbuza.Sałatkę włożyć do lodówki.
Podawać mocno oziębioną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !