Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka z kurczakiem i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1.5
szparagi 200g
1 kostka rosolu z kury
Sos sałatkowy:
pomidory na surowo 100g
majonez tradycyjny 3lyzki
woda 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: salatka z kurczakiem i szparagami

Filety gotujemy w wodzie z kostką rosołową, po czym ostudzamy i kroimy w kostkę. Szparagi gotujemy w słodko - słonej wodzie do momentu, aż nie będą miękkie. Ostudzamy i również kroimy w cząstki (małe kawałeczki). Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy na koniec majonez i sos sałatkowy “surówka”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak