Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 g mięsa
2 g mąki
sól
przyprawy
sos pomidorowy
30 g wywar
30 g pomidorów
5 g mąki
30 g śmietany
cukier
tłuszcz 10 g
tłuszcz 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy w sosie pomidorowym

Mięso oczyścić z błon, pokroić na kawałki ok. 1-1,5 cm. Posiekać nożem lub rozbić tłuszczem, przyprawić, obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przygotować sos: cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Pokroić pomidory na części, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Pomidory zmiksować. Zimny wywar rozmieszać z mąką, dodać do pomidorów i zagotować. Dodać śmietanę i przyprawy. Gdy sos będzie gotowy- włożyć do niego zrazy i dusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.10.2011 21:46
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak