Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki z sosem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

upieczone buraczki 4
czosnek 1
majonezu 1/2 szklanki
kwaśnej śmietany 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki z sosem czosnkowym

Obciąć czubek główki czosnku i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec ok. 45 minut. Wycisnąć miękki czosnek z łupinek. Zmieszać ze śmietaną, majonezem i posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić sokiem z cytryny, chilli, kuminem i cukrem. Buraki pokroić w plasterki, posypany natką sos podać obok.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 08.10.2011 18:25
czosnku nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak