Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOLA W SOSIE Z SERA CAMEMBERT

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 250 g
filety z Soli 600 g
łyżki mąki 2
masło 30 g
łyżeczki soku z cytryny 2
śmietana 250 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: SOLA W SOSIE Z SERA CAMEMBERT

Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Ser camembert pokroić na ćwiartki, obrać ze skórki i zawinąć w folię aluminiową. Podgrzewać w piekarniku przez 15 minut.
Solę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierem kuchennym i podsmażyć na maśle po 3 minuty z każdej strony. Polać sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i trzymać pod przykryciem z folii aluminiowej, aby nie ostygły. Rozgnieść ser w naczyniu żaroodpornym, dolać śmietanę i mieszając trzepaczką doprowadzić na ogniu do zagotowania, aż do momentu, kiedy ser stopi się całkowicie i masa osiągnie konsystencję kremu. Doprawić solą i pieprzem. Filety soli ułożyć na podgrzanych talerzach, polać sosem i dekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak