Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w marchewce i pieczarkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuszki morszczuka 200 gr na porcję
marchewka 4 szt
pieczarki 100 gr
sok z cytryny
oliwa
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w marchewce i pieczarkach

Tuszki ryby oczyścić, posypać solą ziołową, przyprawą do ryb skropić oliwą i sokiem z cytryny i odstawić na ok 2 godziny.
Marchewkę obgotować ok 10 min w osolonym wrzątku.
Rybę przysmażyć na rozgrzanej patelni.. przysypać pokrojoną w krążki marchewką i wcześniej przyrumienionymi pieczarkami oraz drobno posiekanym czosnkiem, podlać ok 200 ml wody lub bulionu warzywnego i dusić ok 10-15 min. Można podać z pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 13.02.2011 21:24
mniam mniam
Ewa104 17.12.2010 16:39
Zdrowe i kolorowe danie.Jestem pewna,że zjadłabym je ze smakiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak