Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk pieczony z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1kg
Imbir mielony Prymat łyżeczka
miód płynny pol szklankii
żurawina
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: indyk pieczony z miodem

Miód dokładnie wymieszać z imbirem. Mięso umyć, natrzeć solą i odstawić na 20 minut. Następnie natrzeć miodem z imbirem, owinąć folią aluminiową lub włożyć do worka foliowego i wstawić do lodówki na 3 - 4 godzin.

Przełożyć do brytfanki, podlać szklanką wody i piec, aż mięso będzie miękkie, w temperaturze 200 st. C. Zimne plastry pokroić, podawać z brzoskwiniami z puszki nadziewanymi żurawiną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak