Sposób przygotowania

Kamienny garnek lu słój wyparzyć, wsypać mąkę i rozmieszać z częścią przegotowanej, ciepłej wody. Do zawiesiny dodać pozostałą wodę i czosnek, zamieszać. Naczynie przykryć gazą i pozostawić w temp. pokojowej na okres 4-5 dni. Ukwaszony żur używać do przyrządzania zalewajki lub zupy (żuru).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam żur kiszony! Też robię podobnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    bardzo dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    żurek jest super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    żurek jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    żurek najlepszy jest na gąskach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !