Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur kiszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
woda 4 (przegotowana)
mąka żytnia 1 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Żur kiszony

Kamienny garnek lu słój wyparzyć, wsypać mąkę i rozmieszać z częścią przegotowanej, ciepłej wody. Do zawiesiny dodać pozostałą wodę i czosnek, zamieszać. Naczynie przykryć gazą i pozostawić w temp. pokojowej na okres 4-5 dni. Ukwaszony żur używać do przyrządzania zalewajki lub zupy (żuru).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 07.10.2011 13:17
żurek najlepszy jest na gąskach
ziutula
ziutula 21.07.2011 17:10
żurek jest super
ziutula
ziutula 21.07.2011 17:10
żurek jest super
Justyna223 13.07.2011 07:21
bardzo dobry przepis
aacaac 21.06.2011 09:02
super
daria899 16.04.2011 11:33
super
Kopiko1983 20.02.2011 08:54
Uwielbiam żur kiszony! Też robię podobnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak