Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z grzybami i śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej
Pieprz biały mielony Prymat
sól
majeranek
śliwki suszone 6

Przepis i sposób przygotowania na: schab z grzybami i śliwkami

Mięso starannie opłukać w zimnej wodzie nastepnie osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby pokroić w paski i obsmażyć na tłuszczu. Na przygotowanym płacie mięsa rozłożyć obsmażone grzyby, oraz pokrojone drobno sliwki, posiekaną natkę pietruszki, całość lekko oprószyć pieprzem, solą i majerankiem. Mięso zwinąć w dość ścisłą roladę, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, piec ok. 1,5 godziny w piekarniku o temp. 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 09:04
świetny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak