Sposób przygotowania

Mięso starannie opłukać w zimnej wodzie nastepnie osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby pokroić w paski i obsmażyć na tłuszczu. Na przygotowanym płacie mięsa rozłożyć obsmażone grzyby, oraz pokrojone drobno sliwki, posiekaną natkę pietruszki, całość lekko oprószyć pieprzem, solą i majerankiem. Mięso zwinąć w dość ścisłą roladę, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, piec ok. 1,5 godziny w piekarniku o temp. 200°C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny schabik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !