Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku (sposób drugi)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duża marchew 2 szt.
DUŻY POR 1 szt.
seler 0,5 szt.
groszek zielony 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 5 ziaren
olej 3/4 szkl.
sól
Papryka ostra mielona Prymat
panga 0,75 kg
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku (sposób drugi)

Warzywa zetrzeć na tarce (Przed tarciem sparzam warzywa, by były bardziej miękkie i lepiej się tarło), por pokroić w talarki. Włożyć do rondla, wlać olej i dodać szklankę wody oraz przyprawy. Przykryć i dusić ok 10 min. Dodać przecier pomidorowy, a następnie rybę i nadal dusić pod przykryciem, aż ryba się rozmrozi i puści sok, wtedy rondel odkryć i dusić ok 15min. by odparować nadmiar soku. Na samym końcu dodajemy groszek, chwilkę gotujemy. Rybę można podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 04.12.2011 17:26
pycha
ben-ka 07.06.2011 08:31
tak jeszcze nie robiłam ryby,ale rybka z dodatkami zawsze mi smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak