Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy ze szczyptą soli na margarynie. Grzyby myjemy, maślaczki obieramy ze skórki i odcinamy trzonki. Kapelusze kroimy w plasterki, a trzonki siekamy w drobne kawałki. Następnie wrzucamy je na patelnię, przyprawiamy obficie solą i pieprzem. Smażymy około 10 minut, następnie dusimy pod przykryciem około 5 minut i na koniec jeszcze 5 minut przesmażamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Świetne zdjęcia i super przepisy. Jestem pod wrażeniem Pani księgi. Nawet zwykłe maślaczki wyglądają jak prawdziwy rarytas:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    bardzo lubie grzyby na pewno wyprobuje pani przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Maślaczków zawsze jest bardzo dużo. Robię podobne, są pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Teraz tylko czekać aż las zaprosi nas na grzybobranie:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lubię maślaki ,ale ja smażę je na prawie chrupko
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Uwielbiam takie grzyby! Pyszności!
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !