Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delicja truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 0,5 kg
woda 200 ml
cukier 15 dag
galaretka truskawkowa 1 szt.
budynie śmietankowe bez cukru 2 szt.
śmietana kremówka 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: delicja truskawkowa

Biszkopt upiec z 6 jaj według swojego przepisu.
Truskawki zmiksować, dodać cukier, zagotować, dodać galaretkę w proszku.
@ budynie śmietankowe (bez cukru) rozmieszać z 200 ml wody, dodać do truskawek, mieszamy do zgęstnienia. Wyłożyć ciepłą masę na biszkopt. Odstawić do wystygnięcia.
Na masę truskawkową wyłożyć ubitą śmietanę. Można posypać utartą mleczną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.10.2011 23:40
pyszności
Krystyna32 03.08.2011 15:09
pyszne
traktorek 30.11.2010 09:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak