Sposób przygotowania

Umyte kabaczki gotować ok. 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Kabaczki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować na sypko. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć w zakwaszonej octem wodzie, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Z oleju, soku z cytryny, musztardy, przygotować sos i doprawić go do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Ryż, pieczarki, pomidory wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem i nadziewać kabaczki. Następnie polać gotowym sosem vinaigrette i schłodzić. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Można podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Na zimno takich nie jadłam, musze spróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    szkoda ze fotki nie ma zeby zobaczyc jak wygląda...ale napewno pycha jest:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !