Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kabaczki faszerowane ryżem z sosem vinaigrette

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe kabaczki 4 szt.
pieczarki 15 dag
1 łyżka octu
pomidory 2 szt.
ryż 10 dag
cytryna 1 szt.
sól i pieprz do smaku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
cukier do smaku
olej słonecznikowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kabaczki faszerowane ryżem z sosem vinaigrette

Umyte kabaczki gotować ok. 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Kabaczki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować na sypko. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć w zakwaszonej octem wodzie, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Z oleju, soku z cytryny, musztardy, przygotować sos i doprawić go do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Ryż, pieczarki, pomidory wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem i nadziewać kabaczki. Następnie polać gotowym sosem vinaigrette i schłodzić. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Można podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 02.04.2012 07:32
dobre
mala2021 30.08.2011 21:28
ciekawe
Pati8 06.12.2010 09:53
szkoda ze fotki nie ma zeby zobaczyc jak wygląda...ale napewno pycha jest:)
Grażyna13 19.11.2010 19:32
Na zimno takich nie jadłam, musze spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak