Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grysikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
kasza manna 1/2 szklanki
woda 6 szklanek
masło 2 łyżki
sól do smaku
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grysikowa

Włoszczyznę umyć, oczyścić, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować. Wywar odcedzić. Kaszę mannę wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego wywaru, zamieszać i ugotować. Do ugotowanej zupy dodać masło, siekany koperek i sól.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 20.12.2011 12:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak