Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fondue po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 20 dag
pieczarki 20 dag
marchew 2 szt
pędy bambusa 20 dag
rosół warzywny 2 l
polędwica wołowa 60 dag
sherry 2 łyżki
sok z 1 pomarańczy
sos sojowy
ocet ryżowy 8 łyżek
olej arachidowy 2 łyżki
orzeszki ziemne 5 dag prażone

Przepis i sposób przygotowania na: fondue po chińsku

Cukinie umyć i pokroić w plastry grubości 0,5 cm. Paprykę pokroić w grubą kostkę, marchew w słupki grubości 1 cm, pędy bambusa po osączeniu na kawałki. Sos: Orzeszki zmiksować, wymieszać z sherry, sokiem z pomarańczy i 1 łyżką sosu sojowego. Według uznania przyprawić pikantnymi przyprawami. Sos: Imbir wymieszać z octem ryżowym, 8 łyżkami sosu sojowego i olejem. Rosół podgrzać i ustawić na podgrzewaczu. Mięso pokroić w cieniutkie plastry. Mięso i warzywa nabite na widelec gotować przez minutę w rosole. Polać dwoma sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.11.2011 23:02
smaczne
Roman5 06.11.2010 00:19
chinszczyzna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak