Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
wody 2 l
żółtko jajek 1
mleko 1 szklanka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Warzywa kroimy i wrzucamy do gorącej wody i gotujemy. Kalafior dzielimy na różyczki. Ugotowany wywar przelewamy przez sito, żeby wyjąć z niego warzywa. Do wywaru wrzucamy kalafior i gotujemy. Mąkę i żółtko mieszamy z mlekiem i wlewamy do zupy cały czas mieszając. Doprawimy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak