Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bałkańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki czerownej 0,5
pomidory 3
marchewki 2
cebula 1
ziemniaków 4-5
mąki 2 łyżki
masło
ziele angielskie 2 ziarna
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bałkańska

Warzywa kroimy w średniej wielkości paski i dusić na oliwie. Dodać do nich pokrojone pomidory, ziele angielskie. Wszystko zalać 4 szklankami wody i wrzucić wcześniej pokrojone w kostkę i ugotowane ziemniaki. Z maki i masła zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak