Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki 6 plastrów
jajko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki, które następnie zawijamy w plastry szynki. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do wcześniej przygotowanego bulionu (kostkę rozpuszczamy w wodzie). Kiedy galaretka zacznie zastygać polewamy nią szynkę. Możemy udekorować ja pietruszką, rzodkiewką, ogórkiem, czy groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 24.09.2010 16:36
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak