Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1
marchewka 1
pietruszka 1
por 1
śmietany 18% 1 szklanka
mąki 3 łyzki
masła 2 łyżki
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Marchewkę trzeba zetrzeć na tarce i dusić na maśle aż nabierze złotego koloru. Resztę warzyw również zetrzeć na tarce i gotujemy w wodzie. Następnie dodajemy marchewkę. Wszystko doprawić. Mąkę mieszamy ze śmietana i wlewamy do zupy, aby nie powstały grudki. Chwilę gotujemy. Następnie przelewamy przez sitko, aby pozostała sama ciecz. Do takiego wywaru musimy wrzucić skórkę z cytryny i wlać sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak