Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki kalafiora w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki kalafiora w panierce

Kalafiora obieramy z liści płuczemy. I wkładamy do zimnej osolonej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy ostygnie dzielimy na różyczki. Do talerza wbijamy jajko dodajemy do niego odrobinę Vegety i roztrzepujemy. Różyczki kalafiora Obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelnie wlewamy łyżkę oleju i 1/4 kostki margaryny. Kalafior pieczemy ze wszystkich stron na rumiany kolor. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.12.2010 15:23
dobre
klaudusia198888 14.12.2010 10:41
uwielbiam:)
cukiereczek 12.12.2010 09:52
smaczne
agnieszka214 29.09.2010 08:58
smaczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak