Sposób przygotowania

Słoninę kroimy w kostkę wielkości 1cm i smażymy na patelni do momentu wytopienia tłuszczu. Gdy wielkość kostki wyraźnie się zmniejszy tłuszcz wraz z skwarkami przelewamy do słoiczków. Wsypujemy zioła prowansalskie Prymat i sól ziołową Prymat do smaku. Doskonałe do smarowania pieczywa z ogórkiem kiszonym na chłodne dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smalczyk dobra rzecz,tylko ten cholesterol........
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy pomysł z dodaniem ziół :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    s,aczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !