Sposób przygotowania

Przepis na 5 litrowy garnek

1. Pół opakowania fasoli typu JAŚ odmoczone po całej nocy podgotować w 2 litrach wody (około 20 min).
2. Całość wody wylać, fasolkę przepłukać
3. Zaczynamy cały proces od początku!!!
4. Gotujemy fasolkę przez 2 godziny …
5. Wrzucamy kostkę rosołową PRYMAT
6. Po 1,5 godziny wrzucamy pokrojone wędliny (parówki, szynka, kiełbasa) oraz zasmażkę fasolową.
6 a. Zasmażka fasolowa: na patelni smażymy boczek pokrojone w kostkę, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę.
6 b. Na boczek i cebulkę wlewany masę koncentrat (małe opakowanie) wymieszany z 4 łyżkami maki i 0,5 szklanki wody.
6 c. Smażyć wszystko razem aż do uzyskania elastycznej masy.
7. Zasmażkę dokładnie rozmieszać w „zupie”
8. Doprawić solą, majerankiem i lubczykiem.
9. Gotować jeszcze przez 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Gwarancja braku gazów !!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    remprzem

    co obejmuje gwarnacja na wypadek wystąpienia?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    jeden pojemniczek zawsze warto zamrozić, będzie jak znalazł jak znowu przyjdzie ochotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    o jej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !