Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka miodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
woda 1 l
sól 3 dag
ziele angielskie 12 sztuk
miód 1 łyżeczka na słoik
ocet 1/4 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka miodowa

Paprykę gotujemy ok. 10 min w osolonej wodzie (żeby była lekko miękka). Odcedzamy, studzimy i układamy do słoików. Gotujemy zalewę. Tyle ile mamy słoików tyle na sam koniec dodajemy łyżeczek miodu! Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 24.01.2011 23:59
do wypróbowania robiąc przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak