Sposób przygotowania

1. Piersi kurze kroimy na pół, nacieramy solą, pieprzem i oliwą wymieszaną z roztartymi ząbkami czosnku.

2. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastrami sparzonych i obranych pomidorów. Na pomidorach układamy mięso, posypujemy bazylią, podlewamy białym winem i przykrywamy.

3. Dusimy godzinę, po 40 minutach można odkryć garnek i polać mięso wytworzonym sosem.

4. Gotowe mięso wyjmujemy z naczynia, sos cedzimy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy. Kurczaka podajemy w sosie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to kurczak ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !