Sposób przygotowania

Mąkę posiekaj z margaryną i cukrem, wbij żółtko, zagnieć ciasto, schłodź. Rozwałkuj, włóż do natłuszczonej blachy, robiąc podwyższony brzeg. Ponakłuwaj i piecz 15 min w temp. 200C. Ostudź. Mak sparz, osącz i zmiel 2 razy. Utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj tartą bułkę, delikatnie wymieszaj z ubitymi na pianę białkami i aromatem. Odciśnij ser i zmiel go dwa razy. Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami. Do masy jajecznej dodawaj - cały czas mieszając - ser. Na końcu dodaj aromat, bakalie i pianę ubitą z białek. Na podpieczonym cieście układaj na przemian masę makową i - obok - serową. Piecz 45 minut w temp. 190C. Ostudź, polej przygotowanym lukrem, udekoruj płatkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    brzmi cekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !