Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serwatki z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 l wywaru mięsnego
serwatki 1l
szczypta kminku
½ szkl. kwaśnej śmietany
2 łyzki mąki pszennej
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serwatki z kminkiem

Wywar doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego serwatkę oraz szczyptę kminku.
Następnie mąkę rozprowadzić odrobiną wywaru, połączyć jeszcze ze śmietaną i dodać do zupy.
Całość dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak